Cum se poate realiza un credit fulger nebancar?

In portofoliul bancii comerciale apare acordarea de imprumuturi, cu ajutorul carora, firmele pot realiza investitii dar si locuri de munca. De asemenea, in cazul persoanelor fizice acestea isi pot achizitiona o locuinta cu ajutorul acestor imprumuturi, sau isi pot redecora casa, sau isi pot achizitiona produse electronice. Mai pot de asemenea sa-si faca modificari in locuinte pentru a spori confortul termic.

Din impumutul acordat, banca isi acopera cheltuielile cu angajatii si utilitatile si din profitul obtinut aceasta il reinvesteste pentru a crea produse si servicii noi.

Creditul neperformant este acel credit care a fost acordat unei companii sau persoane fizice si acestea nu au mai reusit sa plateasca rata, in termen mai lung de 90 de zile. Deoarece imprumutul de bani aduce riscuri pentru banca, economia de piata fiind in schimbare, un client care nu mai poate plati rata ajunge sa aiba creditul incadrat in categoria creditelor neperformante.

Astfel, acest credit neperformant aduce bancii sansa de a face profit prin dobanda incasata cu success, la care se adauga si banii imprumutati returnati bancii.

Pentru a fi declarat credit neperformant, acea rata trebuie sa fie  intarziata  cel putin 91 de zile. Datorita schimbarilor din economie si a pierderii  locurilor de munca, cel mai adesea se ajunge ca cei care au imprumutat bani nu ii mai pot returna la timp, nici dobanda aferenta si nici suma imprumutata. Astfel, dupa un timp de neplata a ratelor, banca poate sa preia activele dumneavoastra, cat si locuinta pe care ati ipotecat-o.

Creditele neperformante sunt acele imprumuturi bancare acordate clientilor, a caror situatie financiara este deteriorata din diverse motive si acestia nu mai asigura conditiile de rambursare, integral sau partial a creditului sau a dobanzilor  si a comisioanelor aferente. Este indicat ca nivelul acestor împrumuturi cu aprobare imediată fie cat mai redus, datorita impactului asupra rentabilitatii bancii. In acest caz este bine sa existe o politica de creditare prudenta, practicata in combinatie cu situatia economica si mediul financiar, precum si printr-o clasificare cat mai transparenta a riscului.

Un credit poate fi neperformant in oricare din etapele procesului de creditare, inclusiv in faza de analiza, datorita cauzelor dependente sau independente de practica bancii. Deci acest credit este neperformant cand recuperarea lui devine o problema cu certitudine.

Odata declarat ca rau platnic de bancile comerciale, acestea nu-ti vor mai oferi imprumuturi datorita istoricului negativ.  Aici vine ajutorul oferit de IFN-uri , cu o solutie de creditare  mai costisitoare, dar care va ofera banii si in 24 de ore.

Aceste IFN-uri ofera impurmuturi  fara a va solicita garantii sau giranti, dar la randul lor va impun dobanda consistenta, pentru a-si acoperi riscul.

Este bine sa apelati la aceste IFN-uri daca aveti nevoie de bani pe termen scurt ori mediu, dar sa va asigurati ca returnati impumutul la timp, pentru a nu intra si la acestea pe lista neagra.

Exista posibilitatea de a aplica la imprumuturile bancare rapide, cu o cerere online  si fara nici un fel de deplasari la alte ghisee sau institutii. Aceasta este o metoda simpla, care poate fi utilizata de orice cetatean.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *