Oferim credite: cum sa împrumut în siguranta de la o alta persoana fizica

Împrumutul intre persoane fizice este un sistem financiar care începe să atingă un boom recunoscut de instituțiile de credit. Dar și de către persoane fizice care consideră că este o investiție simplă și flexibilă pentru debitor și creditor. Cu toate acestea, de fiecare dată când vorbim despre acest tip de credit, ne punem la îndoială probabilitatea și legalitatea acestuia.

Oferim credite: reguli de urmat

Cu siguranță există încercări necinstite de a înșela și a sustrage bani în contextul ofertelor de împrumut între persoane fizice de pe Internet. Multe scenarii nu par de încredere. Făptuitorii lor sunt terți care locuiesc în țări din Africa care oferă sume de bani imaginabile la dobânzi mici. Aceste scenarii formidabile pot convinge, din păcate, un anumit număr de persoane care doresc cu orice preț să contracteze credit de consum. Pentru aceasta, vă oferim câteva sfaturi pentru a nu cădea în capcanele acestor escroci:

Nu dezvăluiți informațiile dumneavoastră personale sau detaliile bancare decât în cadrul unui cadru legal care garantează confidențialitatea datelor transmise.

Nu trimite niciodată bani ca taxe de aplicare. O astfel de procedură nu există în contextul unui împrumut între persoane fizice.

Nu împrumuta bani de la o persoană din străinătate pe care nu o cunoști și pe care nu o vei întâlni niciodată.

Formalizați împrumutul în scris pentru a evita eventualele riscuri pentru fiecare parte în cauză.

Oferim credite: obligațiile legale

Chiar dacă este un împrumut între persoane fizice, prieteni sau familie, acesta trebuie să respecte anumite obligații legale. Acest lucru oferă un cadru mai formal împrumutului dvs. și evită anumite riscuri pentru dvs. și pentru creditor. Mai întâi trebuie să declarați autorităților fiscale orice credit cu o sumă mai mare. La rândul său, creditorul trebuie să declare dobânda în declarația sa anuală de venit. În caz contrar, ar putea avea penalități pentru nedeclararea cu o amendă fiscală.

Este adevărat că părțile în cauză sunt cele care definesc liber condițiile de plată a unui imprumut de acest fel. Dar, în niciun caz nu trebuie să i se ceară debitorului să plătească o rată a dobânzii prea mare. Acest procent nu trebuie să depășească pragul ratelor stabilit de Banca Nationala a Romaniei. Rețineți că aceasta este rata efectivă maximă pe care o aplică băncile în contextul așa-numitelor împrumuturi convenționale. Acest lucru protejează persoanele fizice  și juridica de formele de abuz din partea creditorilor.

Bine de știut în acest context că o persoană poate alege să împrumute cuiva drag fără dobândă. Beneficiul de credit gratuit depinde numai de acordul debitorului și al creditorului acestuia.

împrumutul depășește dimensiunea sa obișnuită de serviciu financiar între debitori și organizații bancare sau de credit, se vorbește mai degrabă de împrumuturi între persoane. Numărul angajaților care contractează împrumuturi și care au nevoie de ajutor pentru a-și îmbunătăți nivelul de trai, pentru a finanța proiecte personale sau, pur și simplu, pentru a ajunge la capătul lunii este în continuă creștere. Cu toate acestea, accesul ușor la serviciul de împrumut și eventuala incapacitate a multor persoane îndatorate de a-și onora datoriile au crescut numărul persoanelor supraîndatorate și depuse la bancă. Acestea caută acum să găsească soluții în afara instituțiilor bancare. Cu toate acestea, acest lucru îi poate face să se confrunte cu preocupări majore, în special diverse forme de escrocherie.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *