Detartraj Iași. Tot ce trebuie să știi

Detartrajul este efectuat în mod regulat cu scopul de a ajuta pacienții din Iași care suferă de boli ale gingiilor și de o acumulare excesivă a plăcii dentare să scape de aceste probleme. În timp ce o curățare standard va trata suprafața dintelui, detartrajul merge mult mai departe. Dacă medicul dentist sugerează această procedură, iată tot ce trebuie să știi despre detartrajul dentar.

Ce este detartrajul?

Detartrajul din Iași reprezintă o procedură dentară curentă în cazul pacienților care suferă de boli ale gingiilor. Este vorba despre un procedeu de curățare al dinților care ajunge sub linia gingiilor pentru a elimina acumularea de placă. Acest tratament merge dincolo de curățarea generală efectuată de obicei în cadrul unui examen regulat sau în cadrul vizitei generale. Dacă vă interesează direct prețul noi vă recomandăm să consultați articolul acesta pentru a afla informații cu privire la detartraj preț Iași.

Care sunt indicațiile?

Majoritatea persoanelor se confruntă cu problema plăcii dentare. Saliva, bacteriile și proteinele din gură formează un strat fin care acoperă dinții aproape în orice moment. Atunci când mâncăm, particule minuscule, acidul și zahărul din mâncare se combină, se lipesc de acest film creând o acumulare pe suprafața dinților cunoscută sub numele de placă dentară. Bacteriile care trăiesc în această placă pot cauza boli ale gingiilor și carii dentare. Periajul dinților, ața dentară sau apa de gură, curățarea profesională a dinților ne ajută să scăpăm de acestă problemă și să prevenim probleme mai grave.

Dacă ai gingii sănătoase, țesutul se va adapta în jurul dintelui și va împiedica placa să penetreze. Cu toate acestea, dacă o boală a gingiilor începe să se formeze, acest țesut începe să se deterioreze. Gingiile sănătoase se atașează de dinte la doar 1-3 milimetri sub gingie. Dacă ai o boală a gingiilor, vei începe să dezvolți pungi mai profunde. Acestea din urmă se pot umple cu placă, să agraveze problemele și să provoace unele simptome precum respirația urât mirositoare.

Care sunt avantajele oferite de detartrajul dinților?

Detartrajul reprezintă o prcedură care oferă numeroase avantaje. Iată care sunt acestea:

        Permite evitarea apariției cariilor;

        Permite prevenirea maladiilor parodontale;

        Îndepărtează petele de la suprafața dinților;

        Previne respirația urât mirositoare;

        Ne ajută să economisim bani pe care i-am da pe eventualele tratamente dentare;

Ce înseamnă detartraj în Iași?

Detartrajul făcut în cabinetele stomatologice din Iași este un tratament nedureros, o curățare profundă ce constă în îndepărtarea depozitului subgingival de tartru (o substanță calcaroasă de culoare gălbuie, negricoasă ) care se depune de obicei pe coroana dinților) cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete. Placa bacteriana care provoacă afecțiunile dentare este eliminată cu ajutorul detartrajului.

Cum se efectueaza un detartraj?

Un detartraj dentar profesional se poate realiza in doua moduri: prima modalitate – cu instrumente actionate manual, a doua modalitate – cu ajutorul unor instrumente activate sonic sau ultrasonic si poartă denumirea de detartraj cu ultrasunete. Detartrajul cu ultrasunete se efectueaza in deplină siguranta, este o procedură tolerată de majoritatea pacientilor si este mult mai rapida decat cea clasica.

Cat dureaza un detartraj?

O sedinta de detartraj dureaza in jur de 15-60 de minute, in functie de stadiul in care se afla dantura pacientului si de dimensiunea depunerilor de tartru. Detartrajul cu ultrasunete este o procedură care durează aproximativ 30 de minute, este mult mai rapida decat tehnica clasica.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *