Ce este împrumutul financiar nebancar și cum intervine Mozipo – păreri și informații utile

Aplică pentru un credit

Au trecut vremurile în care IMM-urile (întreprinderile mici și mijlocii) puteau accesa cu ușurință un împrumut de la o instituție bancară pentru a-și finanța activitățile. Avantajele oferite de IFN-uri (instituții financiare nebancare) le-au propulsat în locuri de cinste în preferințele celor care-și doresc un împrumut rapid, sigur și un sprijin în salvarea unei afaceri sau în crearea uneia.

Deoarece sectorul bancar nu satisface nevoile de finanțare ale companiilor tinere inovatoare, vedem apariția unor modele de înlocuire.

Finanțarea nebancară se dezvoltă în diferite moduri, dintre care cel mai emblematic este reprezentat de platformele IFN-urilor.

Accesibilitatea și transparența sunt principalele atuuri ale acestor forme de finanțare nebancare, care încă mai au multe de dovedit, în special prin răspândirea mai largă, dincolo de start-up-uri inovatoare, în lumea IMM-urilor și a întreprinderilor foarte mici.

Împrumutul financiar nebancar pentru o afacere

Finanțarea nebancară include toate posibilitățile de a genera împrumuturi sau de a găși ajutorul financiar necesar fără a trece prin circuitul bancar.

Exemple de agenți financiari sau „actori” în finanțarea nebancară: business angels; IFN – instituții financiare nebancare; investitori pe piața financiară; Fonduri de investiții ; administrarea prin ajutor public sau subvenție; indivizi prin crowdfinding sau finanțare participativă; familia sau prietenii; etc.

În oricare din cazurile de mai sus, compania va trebui să elaboreze un plan de afaceri precis și solid pentru a atrage capitalul capabil să garanteze crearea sau dezvoltarea acestuia; proiect realist și viabil din punct de vedere economic.

Banii împrumutați sau colectați sunt folosiți pentru a crea valoare adăugată, adică produse sau servicii care au capacitatea de a satisface nevoia unei clientele suficiente, gata să plătească un preț care să îndeplinească obiectivele de rentabilitate ale companiei.

Un plan de afaceri format dintr-un set de documente – poveste coerentă și concisă + cifre de prognoză lucide – care rezumă strategia unei companii, precum și mijloacele sau acțiunile pe care un manager de companie intenționează să le pună în aplicare pentru a atinge un scop clar.

Cu alte cuvinte, finanțarea nebancară se referă la spațiul posibilităților de creditare a banilor obținuți în afară sistemului bancar (bănci și instituții de credit). Din acest sistem nebancar se distinge și Mozipo care oferă împrumuturi online pentru sume cuprinse între 100 și 20.000 RON. Rapiditatea răspunsului (de doar 10 minute) pentru cel care dorește să facă un împrumut a atras un număr mare de clienți. Dintre dezavantajele Mozipo păreri și studiind recenziile, observăm că această instituție nebancară nu acceptă datornicii și verifică în mod riguros istoricul persoanei care îl solicită. În cazul în care treceți de toate etapele de verificare, veți primi banii pe cardul dvs., și nu pe un card generat de instituție.

Confruntat atât cu speranțele, cât și cu provocările în cauză, sectorul de finanțare nebancară din care face parte și Mozipo, în special pentru IMM-urile inovatoare, va trebui să se structureze și să își arate performanța. În același timp, se pare că este nevoie de cercetare în domeniul finanțelor pentru a aruncă o privire mai atentă la apariția acestor noi forme de finanțare, pentru a le înțelege mai bine și a analiză impactul și implicațiile acestora.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *