Persoane fizice care ofera bani cu împrumut: de ce sa le dai o sansa?

Pentru persoanele care sunt somere sau inregistrate in biroul de credit, împrumutul intre persoane fizice este cea mai buna solutie pentru a obtine finantare rapida. Se adresează oricui dorește să finanțeze un proiect fără a trece prin bancă. Datorită numeroaselor avantaje pe care le oferă, este considerată chiar o alternativă la creditul bancar tradițional. Întrucât împrumutul are loc între două persoane fizice, procedurile sunt mai puțin restrictive decât cele ale unui împrumut bancar. Descoperă pașii de urmat pentru a obține un credit de la persoane fizice care ofera bani cu împrumut.

Ce este un împrumut între persoane fizice?

Împrumutul între persoane fizice vă permite să obțineți finanțare fără a trece printr-o bancă. sAcest tip de împrumut face posibilă folosirea banilor pentru a finanța lucrări, pentru a cumpăra o mașină sau pentru a asigura plata taxelor fixe prin împrumuturi indirecte de la persoane fizice.

Împrumut între persoane fizice și împrumut in familie: care este diferența?

Aveți grijă să nu confundați împrumutul indirect între persoane fizice prin intermediul unei platforme și împrumutul familial sau prietenos.

Împrumutul între persoane fizice prin intermediul unei platforme

Împrumutul între persoane fizice prin intermediul unei platforme are loc indirect între persoane care nu se cunosc. Pentru debitor, funcționarea împrumuturilor între persoane fizice este identică cu cea a unui împrumut convențional. Este supus unor reguli specifice.

Împrumutul între familie sau persoane prietenoase

Are loc între două persoane apropiate fără intermediarul unei platforme. Condițiile sunt decise de împrumutat și de creditor, care își sigilează acordul în scris. Nu există reglementări specifice pentru împrumutul de familie sau de prieteni.

Cine poate obține un împrumut între persoane fizice prin intermediul unei platforme?

În teorie, împrumutul între persoane fizice urmează aceiași termeni ca și un credit tradițional. Solicitantul trebuie:

Să aiba cel puțin 18 ani

Nu aiba o datorie la o agenție de credit

Celelalte criterii rămân la latitudinea acelor persoane fizice care ofera bani cu împrumut, care pot decide să împrumute bani unor persoane aflate în situații mai riscante precum persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Un împrumut indirect între persoane prin intermediul unei platforme va avea adesea mai puține costuri de intermediere bancară și de procesare dosarelor decât împrumuturile tradiționale

Ești pe lista neagră a Băncii Naționale? Nu poți solicita un împrumut între persoane fizice. Descoperiți cele 5 împrumuturi pentru persoanele aflate în dosar în Belgia

Pașii de urmat pentru a obține un credit de la persoane fizice care ofera bani cu împrumut

Iată cum funcționează un împrumut între persoane fizice:

Accesați o platformă și trimiteți cererea dvs.: completați suma dorită, nevoile dvs. și datele dvs. de contact;

Platforma vă analizează situația și verifică dacă nu sunteți înregistrat in biroul de credit;

Primiti un mesaj prin care va anunță dacă cererea a fost acceptată sau nu;

Dacă cererea dumneavoastră este acceptată, trebuie să furnizați documente justificative (dovada identității, extras de cont bancar etc.);

Îți semnezi contractul digital;

Suma este plătită în contul dvs.;

Sumele pe care le rambursați sunt sunt transferate catre acele persoane fizice care ofera bani cu împrumut.

Depinde de tine să alegi suma pe care vrei să o împrumuți, știind că asta te angajează și te obligă să asiguri rambursări în rate lunare. Taxele sunt adesea reduse în comparație cu taxele percepute pentru un împrumut convențional.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *